Hazai tapasztalatok

A Revicet szopogató tabletta hatékonyságát már egy hazai valóélet vizsgálat is alátámasztja - allergia-ellenes terápiaként alkalmazva jelentősen javul a betegek életminősége!

 

Meglepő talán, de jelenleg több mint 500 millió ember szenved szénanáthában világszerte, és a betegek száma évről évre nő. Hazánkban több mint 260 000 felnőtt szénanáthás beteget gondoznak tüdőgyógyászati szakrendelés keretében, de a betegség valódi előfordulása ennél jóval gyakoribb. A szénanáthának az életminőséget, illetve az iskolai és munkahelyi teljesítményt negatívan befolyásoló hatásait könnyen alábecsülik, pedig ezek nagyon is megnehezítik az allergiások mindennapjait.

 

A szénanáthát a panaszok megjelenési időtartama szerint átmenetinek (a tünetek négy vagy kevesebb napig tartanak hetente, négy vagy kevesebb héten keresztül) vagy tartósnak (a tünetek időtartama több mint 4 hét és hetente több mint négy nap) nevezzük. Enyhe a betegség, amennyiben az életminőséget nem befolyásolja, viszont mérsékelten súlyos vagy súlyos, amikor már erőteljesen kihat az életminőségünkre: alvászavart, munkahelyi vagy iskolai teljesítményromlást, vagy a mindennapi élet bármilyen korlátozottságát okozza. A legfontosabb tünetei az orrviszketés, orrfolyás, orrdugulás, tüsszentés, köhögés, torokkaparás, torokviszketés, valamint a betegek egy részében jelentkező szemtünetek (könnyezés, szemviszketés, vörös szem).

 

A hazai valóélet adatgyűjtés igazolta, hogy az allergia-ellenes terápiaként alkalmazott Revicet szopogató tabletta napi egyszeri bevétele jelentős mértékben csökkenti a szénanátha okozta orrdugulást, orrfolyást, tüsszögést, torokkaparást a betegek döntő többsége esetében. Rendszeres alkalmazása mellett a betegség által előidézett életminőség romlás megszűnik, a szénanátha okozta alvászavarral, koncentráció képesség csökkenéssel, munkahelyi- vagy iskolai teljesítményromlással gyakorlatilag nem kell számolni.

 

A valóélet vizsgálatba a mindennapi betegellátás során a kezelőorvos véletlenszerűen választja be azokat a betegeket, akiknek a vizsgálattól függetlenül is az adott gyógyszert írta fel, szemben a klinikai vizsgálatokkal, ahol szigorú beválasztási szempontoknak kell megfelelni. A valóélet vizsgálatok előnye, hogy széles körben, könnyen és gyorsan nyerhető nagyszámú adat a már forgalomban lévő gyógyszer valós körülmények között történő használatának eredményeiről.


Forrás: Dr. Tamási Lilla: Hazai valóélet adatok: A Revicet hatékony a szénanátha kezelésében, AMEGA 2014. április – 21. évfolyam, 2. szám

A Revicet® 10 mg préselt szopogató tabletta cetirizin-dihidroklorid hatóanyag tartalmú gyógyszer, vény nélkül megvásárolható a patikákban.

Revicet szopogatótabletta

A Revicet ajánlott fogyasztói ára 3 899 Ft         

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az oldal tetejére